meer info
Home > verkoop > reta - Nu al in de stad > Rosier41 tweede leven voor designerstuks

Rosier41 - Tweede leven voor designerstuks

Je hoeft geen fortuin uit te geven om een designerstuk aan te schaffen, bewijst Viviane Van Werelyckhuysen . In haar shop Rosier41 verzamelt ze knappe tweedehandse items: “High fashion-stukken die soms maar één keer werden gedragen. Het zou zonde zijn mochten we die geen tweede leven gunnen!”

150 vierkante meter vol grote namen aan kleine prijsjes – zo omschrijf je Rosier41 het best. Viviane Van Werelyckhuysen opende de shop vijf jaar geleden, om zo de drempel naar high fashion te verkleinen: “Ik wou mijn passie voor mode delen met anderen en iedereen de kans geven om een knap designerstuk aan te schaffen. Ik verzamel dus tweedehands designerkleding en verkoop die dan aan een fractie van de oorspronkelijke prijs.”

Eén keer gedragen

“De items die hier hangen, worden meestal binnengebracht door mensen die niet meer in het kledingstuk passen of de stijl ontgroeid zijn", overloopt Viviane. “Maar er stappen hier ook rasechte fashionista’s binnen die hun kledingstukken maar één keer dragen en ze dan wegdoen. Daarnaast krijg ik ook stuks uit showrooms binnen – vandaar de vele kleine maatjes die hier hangen. Je vindt hier vooral Made in Belgium-stuks: Demeulemeester, Margiela, Van Noten, … Maar ook Franse en Japanse merken, zoals Balenciaga en Comme des garçons zijn vertegenwoordigd.”

Oei, tweedehands?

“Ik wil aantonen dat een stuk dat al eens gedragen werd, nog best oké is”, benadrukt Viviane. “Daar komt wel wat overtuigingskracht bij kijken. Ik hoor regelmatig ‘Oei, tweedehands? Neen, dan hoeft het niet voor mij’. Sommige mensen blijven bij dat standpunt, maar andere ontdekken dat hier echt knappe kwaliteitsvolle items hangen en blazen die graag nieuw leven in.”

Uniek en kwaliteitsvol

“Of mijn klanten bewust tweedehands kopen omdat het duurzamer is? Dat durf ik niet te zeggen. De meeste shoppen hier omdat ze een uniek mode-item aan een fijn prijsje willen”, vertelt Viviane.

“Al hoor ik van enkele klanten nog een extra reden: ze zoeken een mooi kledingstuk dat lang meegaat. Ze geven liever geld uit aan een designstuk van hoge kwaliteit, dan aan een goedkoop item uit een grote keten – dat dan meestal ook nog eens in slechte omstandigheden gemaakt is. En dan zitten ze hier goed natuurlijk: de Made in Belgium-kledingstukken die ik aanbied, worden lokaal geproduceerd en zijn van hoogwaardig materiaal gemaakt. Net dat maakt hen in eerste instantie ook zo duur. En net daarom vind ik het belangrijk om ze tweedehands, en dus goedkoper aan te bieden.”

Interesse groeit

“Sinds de opening vijf jaar geleden zie ik de interesse in tweedehands designerstuks alvast groeien”, besluit Viviane. “Pas op, er komt tegelijk ook meer concurrentie door onlineaanbieders, maar heel wat mensen willen de kledingstukken toch graag zien en passen. Ik ben dan trouwens ook eerlijk: ik zal het altijd zeggen als iets hen niet goed staat. Ik verkoop niet om te verkopen. Ik wil echt dat mensen houden van wat ze kopen, dat ze het vaak dragen en dat ze mijn passie voor mode overnemen.”

interview: december 2015
de website van Rosier41

Rosier41
Video: 
Interview juli 2011
Een kijkje in Rosier41 - juli 2011
Deel deze pagina

Reactie toevoegen